Nieuws uit Koksijde

Koksijde

Nieuws uit Koksijde

Zonta heeft nieuwe voorzitter

18/06/18 02:57 - Anne Devillers heeft het voorzitterschap van Zonta Westkust, een serviceclub voor vrouwen, overgelaten aan Ann Jonckheere. Ook Catherine Vandenabeele, Do Vanhalst, Kathleen Willems, Veronique Callewaert en Anneleen Vereecke zijn bestuursleden.

Koksijde wordt tot 2024 aankomstplaats van Handzame Classic, Bredene blijft startplaats

13/06/18 02:55 - Koksijde fungeert de komende zes jaren als aankomstplaats voor de nieuwe versie van de Handzame Classic. “We waren Handzame op vlak van ruimte, logistiek en budget ontgroeid”, zegt voorzitter Bert Pattyn.

Mountainbiken van Adinkerke tot Knokke-Heist

11/06/18 02:57 - Schepen van Sport Dirk Dawyndt opende de uitgebreide mountainbikeroute Paul Herygers. De lus tussen Koksijde en De Panne is doorgetrokken naar Oostduinkerke en is nu 28 km lang. De route sluit aan op de kustmountainbikeroute.

Laura is nieuwe Mieke Garnaal

11/06/18 02:57 - Laura Vanhoutte (17) is de nieuwe Mieke Garnaal. Laura is de ster van straattheater Mariette Crevette. Haar eredames zijn Febe Coutteau en Chloe Brackx. Febe is de dochter van Nancy Dewitte, Mieke Garnaal 1997.

Slager van de sterren laat in zijn keuken kijken

08/06/18 06:15 - Slagerfenomeen Hendrick Dierendonck is ook een succesvol auteur aan het worden. Carcasse, zo heet zijn nieuwste receptenboek.

Crisisoefening in hotelschool legt pijnpunten bloot

08/06/18 02:57 - De rampoefening die woensdagavond in de Hotelschool plaatsvond was “nuttig”. Al kon de communicatie volgens de burgemeester nog beter.

En plots staat er een ijzeren toren recht voor je raam

06/06/18 05:49 - Zeven eigenaars of bewoners van appartementen in de residentie San Fernando in Oostduinkerke dienen klacht in tegen de gemeente Koksijde omdat een grote ijzeren toren hun uitzicht belemmert.

Sabelle zet buren in de (zonne)bloemetjes

06/06/18 02:57 - De Senegalese Sabelle Diata is een graag geziene figuur in Oostduinkerke. Ze lacht graag en heeft voor iedereen een vriendelijk woordje. Vorige zondag bezocht ze alle buren in de wijk waar ze woont en overhandigde hen een zonnebloem. “We beseffen te weinig hoe belangrijk buren voor ons zijn”, zegt ze. “Zoals het spreekwoord zegt: beter een goede buur dan een verre vriend.”

Verwaarloosde hondjes in beslag genomen:“Het was tijd dat ze daar weg waren”

02/06/18 05:34 - 29 honden zijn bij een vrouw in Houthulst in beslag genomen voor inbreuken op dierenwelzijn. Het grootste deel van de dieren werd ondergebracht in het asiel in Koksijde.

Agenten Westkust krijgen stroomstootwapens

01/06/18 02:57 - Het snelle responsteam (SRT) van de lokale politie Westkust gebruikt vanaf juni stroomstootwapens. “Alle elf leden van het SRT kregen een driedaagse opleiding”, zegt communicatieverantwoordelijke Ine Deburchgraeve.

Zelf nieuws uit Koksijde?
Deel ervaringen over KoksijdeKoksijde

„ Uw gids door Koksijde op woonplaatsen.be! “

Woonplaatsen.be

Voordelen van Woonplaatsen.be
  • Ontvang vrijblijvend prijzen en offertes.
  • Lokale aanbieders gespecialiseerd in hun vak
  • Sluit de beste regionale deals in enkele kliks.
  • 100% gratis en geheel vrijblijvend te gebruiken